طرز تهيه و خواص دمنوش گياهي گل پنيرك
دمنوش گل پنيرك با طعمي ملايمي كه دارد ميتواند بدون شيرين كننده هم اغلب ذائقه ها را راضي كند. اين بسته به سليقه ي شماست. البته به علت اينكه بيشتر خواص دارويي دارد بهتر است كه با عسل شيرين شدود.
پنيرك گياهي است علفي ، پايا و چند ساله كه ارتفاع آن به 60 سانتي متر نيز ميرسد. برگهاي آن اين گياه خودرو و حالت دايره اي و دندانه دار دارد و گلهاي آن بنفش رنگ و كوچك هستند. قسمت مورد استفاده گياه پنيرك، برگ و گل آن ميباشد. دم كرده گل ها يكي از داروهاي خوب ضد سرفه است. هم چنين به عنوان برطرف كننده تورم دهان و گلو مصرف مي شود.
خواص درماني :
طبيعت: از نظر طب سنتي ايران اين گياه طبيعتي معتدل و تا حدودي سرد و تر دارد.
خواص:
- دمنوش گل پنيرك براي عفونتهاي مثانه، اسهال خوني موثر است.
- دمنوش آن براي كساني كه دچار يبوست و داراي معده و رودههاي تنبلي هستند، توصيه ميشود.
- دم كرده گل ها يكي از داروهاي خوب ضد سرفه است. هم چنين به عنوان برطرف كننده تورم دهان و گلو مصرف مي شود.
- انسداد مجاري كبد را باز مي كند و موجب ازدياد ترشح ادرار مي شود.
- همچنين تأثير آن در درمان سرماخوردگي تأييد شده است.
موارد منع مصرف:
- افرادي كه سابقه آلرژي به گياهان دارويي دارند بايد در مصرف پنيرك احتياط نمايند.
- بيماران مبتلا به ديابت و يا افرادي كه بدنشان به تغييرات قند خون حساسيت نشان مي دهد، بايد با توجه بيشتري اين گياه را مصرف نمايند، زيرا ممكن است سبب كاهش قند خون گردد.
طرز تهيه:
يك
قاشق غذا خوري گل پنيرك را در يك قوري ريخته و آب با دماي ۸۰ درجه سانتي
گراد روي آن مي ريزيم و اجازه مي دهيم كه به مدت ۱۰ دقيقه دم بكشد.